02/01/12 19:08
(http://www.klassa.bg/)

„Топлофикация-София“ отчете печалба от 23 млн. лв.

23 млн. лв. е печалбата на „Топлофикация-София“ за 2011 г., каза вчера изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов. Той обясни, че от 2007 г. до сега фирмата все е била на загуба и тя е стигнала 135 млн. лв. Около 260 млн. лв. пък са задълженията на потребителите към „Топлофикация- София”. През 2011 г. дружеството е платило общо 481 млн. лв. по текущи задължения към "Булгаргаз" и още 25 млн. лв. по споразумение за разсрочено плащане на стари дългове.
От столичното парно отчетоха, че през студените дни напоследък произвеждат по 1700 мвт топлоенергия и по 200 мвт ток. По думите на Цветанов 64% от абонатите си плащат редовно сметките за парно. Дружеството стартира и проект за подмяна на турбина в ТЕЦ-София за 32 млн. лв., като така ще се спестят до 10% от консумацията на газ. Столичното парно ще създаде и модерна информационна система, с която да се подобри обслужването на клиентите. Дружеството смята да инвестира 47 млн. лв. тази година.
Междувременно енергийният министър Трайчо Трайков съобщи, че до 3000 лв. могат да получат домакинствата, които преминат на отопление с природен газ. Средствата за тази субсидия са 20 млн. лв. и се дават от Международен фонд „Козлодуй“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване