02/05/12 17:10
(http://www.klassa.bg/)

Площадът около вътрешното министерство в Кайро стана арена на нови сблъсъци

Полицията в Кайро опита да разпръсне със сълзотворен газ вчера протестиращите срещу касапницата на стадион „Порт Саид” египтяни. В четвъртия ден от бунтовете, водени предимно от младежи, демонстрантите се събраха около сградата на Министерството на вътрешните работи в столицата, съобщава Ей Би Си Нюз. Силите на реда стреляха срещу тях с гумени куршуми.
Междувременно стана ясно, че неизвестни нападатели са взривили газопровод на полуостров Синай, което наложи временно спиране на доставките на газ за Израел и Йордания. Това е 12-ата атака срещу съоръжението от началото на бунтовете срещу сваления президент Хосни Мубарак, започнали през февруари миналата година.
От четвъртък насам протестите срещу властта в Египет бяха подновени след сблъсъците на футболния стадион „Порт Саид”, при които загинаха 74 души. Феновете обвиниха полицията в умишлено бездействие и нежелание да предотврати кръвопролитията.
Новите демонстрации доведоха до смъртта на 12 египтяни, убити в Кайро и Суец през последните няколко дни.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване