02/05/12 18:31
(http://www.klassa.bg/)

Ромед Бауман спечели суперкомбинацията в Шамони

Австриецът Ромед Бауман спечели безапелационно суперкомбинацията за Световната купа във френския курорт Шамони. 26-годишният алпиец отново демонстрира невероятната си форма, след като в събота финишира втори в класическото спускане. Той постигна общо време от спускането и слалома в един манш – 2:56,10 мин. За австриеца този успех е негов втори за Световната купа. Единствената му победа досега бе също на суперкомбинация - в Сестриере през 2009 г. Втори е двукратният световен шампион в гигантския слалом при младежите Алекси Пинтуро (Франция) с 2:57,20 мин, а трети с 2:57,29 мин завърши Беат Фойц (Швейцария).
След поредния старт лидер в класирането за Световната купа Ивица Костелич остана седми на 1,44 сек от Бауман. Въпреки това свое класиране хърватинът продължава да води за малката купа в комбинацията с 236 точки. Втори в това подреждане е Беат Фойц с 220 точки, а трети - Бауман със 145.
В класирането за Големия кристален глобус пръв продължава да е Костелич с 941 точки пред участващия само на слалом и гигантски слалом Марсел Хиршер (Австрия) – 825 точки, а трети е Фойц със 793 т. Българският тим бе представен в Шамони от най-добрите си алпийци Георги Георгиев и Никола Чонгаров. В спускането те бяха съответно 45-и и 47-и. В слалома Георгиев пропусна врата и не завърши, а Чонгаров зае 36-о място.
Следващите стартове на алпийците са идния уикенд в руския курорт Червена поляна. Състезанията по спускане (11 февруари) и последната за сезона суперкомбинация (12 февруари) ще са на олимпийските писти, които от следващия сезон ще са задължителни по изискванията на ФИС.
В битката на зеления килим при дамите Джулия Манкузо спечели супергигантския слалом в германския зимен център Гармиш-Партенкирхен, валиден за Световната купа по ски алпийски дисциплини. Американката финишира първа с време 1:20.50 минута и записа първа победа за сезона.
Втора остана Анна Фенингер от Австрия на 13 стотни след победителката, а трета е Тина Вайратер от Лихтенщайн с изоставане от 45 стотни след победителката. Водачката в генералното класиране Линдзи Вон (САЩ) загуби баланс в средата на заледеното трасе и пропусна врата. В събота Вон спечели 50-а победа за Световната купа в кариерата си в спускането на същата писта, но днес остана извън класирането на Супер-Джи. Въпреки отпадането си Линдзи Вон продължава да води в генералното класиране с 1350 точки. Втора с 868 точки остава словенката Тина Мазе, която също не завърши в днешния супергигантски слалом. Трета е Мария Рийш (Германия) със 796 точки.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване