02/06/12 18:56
(http://www.klassa.bg/)

Николай Костов си тръгва, ако селекцията се провали

Николай Костов може да напусне „Левски“ още преди старта на пролетния дял от родното първенство. Тази новина научи „Класа“ от сигурен източник от „Герена“. Треньорът пред свой близък е заявил за липсата на организация в „Левски“, що се отнася до трансферната политика, която всъщност липсва. В договора на Костов има клауза, според която сам да отговаря за селекцията - тоест да предостави списък с имена, които иска да види със "синята" фланелка, а оттам насетне Георги Иванов и Иво Тонев да направят всичко възможно да му ги осигурят. Той е намекнал и че усеща противопоставяне между новото и старото ръководство, което пречи на работата му и може да го принуди да хвърли оставка. Чашата на търпението на наставника, роден в Генерал Тошево, преля след равенството 1:1 с украинския слабак „Заря“. След двубоя специалистът на практика изрази несъгласието си с новата власт с отговора си на въпроса, още колко нови играчи ще дойдат. "Къде да ги намерим? Те добрите играчи струват пари! Ние нямаме пари, а искаме да вземем млади, технични играчи, а ако може и да са красиви", изригна специалистът.
Това е откровена нападка срещу Иво Тонев. Новият бос на "сините" не пожела да извади пари за нито един от исканите от Костов шест играчи. Освен това „Левски“ загуби наддаването с ЦСКА за Анеси от „Черноморец“ и Нджанго Присо от АЕК (Ларнака). Очаква се до четвъртък в Турция да пристигне и самият Иво Тонев, който преди месец обеща сериозни трансфери в „Левски“.
"Наистина ми липсва първенството на Украйна. Футболът у вас е на доста по-високо ниво, отколкото в България. Срещу шестте най-силни отбора се играе изключително трудно", каза Костов на украински журналисти, което е тънък намек, че няма нищо против да работи отново в страната домакин на Евро 2012 година.
Николай Костов си го изкара и на пристигналия на проби Мохамед Али. Той бе възмутен от безумните качества на африканеца, който тотално се провали в 45-те минути пробен период. Заради него Заря вкара попадението си, а освен това грешки на защитника предизвикаха още куп бъркотии. На всичкото отгоре в неделя Мохамед преби при сблъсък и конкурента си за място в защита Йордан Милиев, отваряйки му тежка аркада.
Същевременно Наско Сираков още повече охлади надеждите на феновете на „Левски“ относно новия в тима Кристовао Рамос. "През последните месеци много малко е играл за „Анортозис“, договорът му изтича през лятото, затова и го пуснаха. А и има проблеми с кръста", заяви Сираков в социалната мрежа Фейсбук. Припомняме, че Сираков предупреди за здравословното състояние и на бразилската звезда Зезиньо, който от сигурно ново попълнение на тима впоследствие се оказа със сериозна травма и бе отпратен.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване