02/07/12 22:56
(http://e-vestnik.bg/)

Журналисти и медии, защо лъжете?

Публикуваме отвореното писмо на Николай Колев-Босия без да сме съгласни с всички изложени тези и факти, но то съдържа оценки и въпроси, каквито липсват в медиите.

Николай Колев Босия в предаването “Горещо”. Снимка - от екрана

Обръщам се към всички вас с въпроса:

Защо лъжете и заблуждавате българските граждани?

Защо пишете, че в с. Бисер, община Харманли, са загинали при наводнение от скъсана язовирна стена 8 български граждани, а двама се водят изчезнали?
Тези хора бяха убити. Убийците са правителствата на страната. В случая за това пряка отговорност за убийството трябва да понесат министър-председателят и кабинетът. На всичко отгоре той и подчинените му отидоха при пострадалите и убитите, за да им изкажат съболезнования и да им кажат колко са добрички и колко парички и храни ще им дадат. Наглостта е неописуема! Учудва ме, в някаква степен, че хората най-овчедушно ги приеха и не разпознаха в тях убийците си.

В същото време вие, медиите, непрекъснато пърхахте около премиера и министрите и самоотвержено ги обслужихте в старанието им да се изпишат като добрички. Най-наивно ги питате кой е виновен и кой ще понесе последствията. Не се намери нито една медия, която да зададе истинския въпрос: „Защо убихте невинните хора?”

Защото това е откровено убийство. Стената не може да се скъса за един ден. Стената е била пропукана и опасна от години. За тези години трябваше да се вземе бързо решение кой е собственик на язовира и да се застави незабавно да го ремонтира. Ако ремонтът е невъзможен да се източи язовира и да не се пълни никога. Ако се реши, че няма време за ремонт хората трябваше да бъдат евакуирани.
Нищо от това не беше направено.

От няколко години се води мърлява преписка чий е язовира - на военните или на общината. Този въпрос се решава за пет минути. Но тези пет минути не бяха използвани и така се стигна до това убийство. А това съвсем не е първото убийство на български граждани от изпълнителната власт. Съдебната власт прикрива престъпленията, а вие,медиите ги оневинявате окончателно. С това съвсем ясно показвате кой плаща и поръча музиката. Това, което правите сега е да се оригвате от преяждане.

Повече от 20 години пиша и говоря за липсата на водна стратегия и разпарчосване на водоемите у нас. С водоемите се занимават:
1. Напоителни системи
2. Басейнова дирекция
3. Язовири и каскади
4. НЕК
5. МОСВ

При това положение за реален контрол не може да се говори. Точно за това и нещата се намират в такова състояние. В съветския жаргон това се нарича „Круговая порука”. Всички са застанали в кръг и всеки сочи с пръстче съседния до него за виновник.

България е бедна на водни ресурси, а водата става все по-стратегически продукт. Някой да е помислил за това? Някоя медия да е направила дори и лека забележка на което и да е правителство досега? Някой да се е досетил, че има „Напоителни системи”, но реално напояване-няма? Някой да се е сетил, че по време на хвърлянето на хайвера на рибите в язовирите турбините на язовирните електроцентрали работят яко и водата в язовирите спада ежедневно, като при това хайверът на рибите остава на сухо? Не! Медиите мълчат и се оригват!

България е бедна на водни ресурси, но ние раздаваме водата от реките на съседите си безплатно и без да я използваме От водите на Струма и Места гърците пълнят 4 големи язовира, от които поливат чак в Пелопонес зеленчуковите си градини, а доматите и краставиците продават на нас. А нашите домати плесенясват на витрините и сергиите. Защо мълчите? Защо не попитате мърлявите ни политици-бандити защо става така?
Защо бяха построени големи ...

Публикувана на 02/07/12 22:56 http://e-vestnik.bg/13862/zhurnalisti-i-medii-zashto-lazhete/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване