02/08/12 18:29
(http://www.klassa.bg/)

Борис Велчев призна за половинчати разследвания

Боя се, че голяма част от разследванията, които сме правили през годините, включително и по тежки дела срещу организираната престъпност, бяха половинчати. Така главният прокурор Борис Велчев коментира вчера доклада на ЕК. Той призна, че борбата с корупцията у нас също не дава резултат.
От ВСС пък отбелязаха, че голяма част от смятаните за проблемни области в правораздаването не са част от съдържанието на доклада. Това е признание от страна на европейските ни партньори, че част от проблемите се смятат за преодолени.
Не може вътрешният министър да каже, че има мафия в съдебната власт, и ние да чакаме в доклада да пише, че съдебната власт ни е наред. Не може съдиите да излязат и да кажат, че 3 години е нормално да няма присъда арестуван с европейска заповед за арест престъпник. Не взимам страна в спора, не само в спора, а и съм помолил Цветанов да направи всичко възможно тази тема да се затвори. Срещах неразбиране и от бившия правосъден министър г-жа Попова. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред БНТ по повод на негативния доклад от Европейската комисия (ЕК).
„При тези неправителствени организации, които всеки ден пращат своите писания къде ли не в Европа, при говоренето на евродепутатите българи в Европейския парламент – нищо добро не може да ни очаква в тези доклади“, допълни премиерът.
Той допълни, че хора като лидера на БСП Сергей Станишев постоянно обикалят Брюксел и Страсбург и разпространяват лъжи, за да оправдаят провалите си.
Според БСП правителството не предприема необходимите мерки за сериозен напредък в областта на правосъдието и вътрешните работи.
Според Михаил Миков в доклада има един съществен въпрос, с който си струва да се занимае анкетна комисия – постоянният сблъсък и напрежение между изпълнителната и съдебната власт, генериран от Цветан Цветанов.
Според ДПС докладът на Европейската комисия е порицание за България и Бойко Борисов трябва да намери начин да отстрани всички, които пречат за преодоляването на проблемите, и да смени вицепремиера Цветанов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване