02/09/12 19:37
(http://www.klassa.bg/)

Бюджетът на София е над 1,3 млрд. лв.

Столичният общински съвет (СОС) прие вчера бюджета на София за 2012 година. Сумата е малко над 1,3 милиарда лева, от които близо 439 милиона лева са очакваните приходи от европейските програми. Предложението беше подкрепено от 38 съветници от ГЕРБ, НДСВ, "Атака" и СДС, а срещу него гласуваха 20 съветници от ДСБ и БСП.
"Това е един реалистичен бюджет, който позволява да продължаваме да изпълняваме нашите задачи. Няма човек, който да иска повече от мен да има повече пари за детски градини, но говорим за реализъм. Важна е и финансовата дисциплина", коментира Йорданка Фандъкова.
СОС реши за зимно почистване да се отпуснат 2 милиона лева допълнително.
10 499 740 лв. са заплатили от Столична община за снегопочистването през декември миналата година и януари на настоящата. От тях 2 258 170 лв. са платени през декември, а останалите 8 241 569 лв. - през януари. Вчера стана ясно още, че до края на февруари се очаква да бъдат премахнати първите 65 незаконни сергии на "Женския пазар"



Центърът за градска мобилност ще чисти „синя зона“


Центърът за градска мобилност трябва да почисти местата за паркиране в „синята зона“, стана ясно вчера. В момента много от местата на практика са неизползваеми заради обилния сняг.
Йорданка Фандъкова обеща вчера след основните булеварди да се чистят и квартални улички, където това е възможно, както и спирките и тротоарите. Където се налага, ще се извозва и сняг.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване