02/12/12 17:15
(http://www.klassa.bg/)

“Ал Кайда” подкрепи въстанието в Сирия

Ръководителят на “Ал Кайда” Айман ал Зауахири изрази подкрепата си за протестите в Сирия, предаде АФП. Видеообръщението му “Напред, лъвове на Сирия” се появи на ислямистки сайтове.
Според агенцията за наблюдение на такива сайтове SITE във видеото Зауахири обвинява сирийския режим за престъпления срещу гражданите си и възхвалява тези, които се борят срещу правителството. Той призовава сирийците да не се доверяват на западните или арабските правителства, които с десетилетия са работили с режима на Башар Асад. Според него те ще наложат режим, контролиран от Запада.
В същото време Зауахири призова мюсюлманите в Турция, Йордания и Ливан да подкрепят въстанието и да помогнат за свалянето на сегашния “антиислямски” режим, който потиска сирийците.
Според него бъдещото управление в Дамаск трябва “да защитава мюсюлманските страни, да се бори да освободи Голанските възвишения и да продължава своя джихад, докато не издигне победното знаме над узурпираните хълмове на Ерусалим”.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване