02/12/12 18:45
(http://www.klassa.bg/)

"Булгаргаз" си иска своето, но знае, че няма да го получи

Още в най-големите студове държавната компания „Булгаргаз“ прогнозира поскъпване на синьото гориво с 27% от 1 април. Предложението на дружеството изглежда аргументирано, но със сигурност в ДКЕВР ще го приемат за първоаприлска шега. Така отново ще се наложи газовата компания да потърси „ вътрешни резерви “, за да върже положението. Досегашната практика показва, че обикновено „Булгаргаз“ получава най-много една трета от исканото увеличение.
Въпреки това поредното им искане звучи стряскащо както за бизнеса, така и за битовите потребители на топлоенергия. От енергийния регулатор успяха да запазят цената на парното еднаква за зимния период, но със сигурност то ще продължи да поскъпва през лятото. И нищо чудно следващата година при еднакво потребление сметките отново да са с 10% по-дебели, както обявиха от „Топлофикация-София“. Другата причина за шока при потребителите е, че освен природния газ солиден скок ще има и при цените на останалите енергоносители от юли.
Така в ДКЕВР вместо за първоаприлски шеги трябва да се подготвят да поемат функциите на черната овца, върху която ще продължи да се сипе недоволството на фирми и граждани. А че поскъпването на природния газ няма да бъде толкова голямо, всички го знаят. Включително и в „Булгаргаз“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване