02/12/12 18:30
(http://www.klassa.bg/)

"Предателството на Томас Спенсър"

Край бреговете на Мисисипи в един и същи съдбовен ден, когато САЩ хвърлят атомната бомба над Хирошима, на бял свят се появяват две момчета – Пол и Томас, и занапред са неразделни в детски игри, в откриването света на възрастните, в забавленията и порастването. Двамата смятат, че приятелството и разбирателството им ще е вечно, но животът обикновено поднася изненади. В случая е красивата Клер, която обединява, но и разделя приятелите.
Филип Бесон винаги намира най-точните и поетични думи, за да опише реалния простичък живот и истинските човешки взаимоотношения на фона на най-важните събития от американската история от 50-те години до края на ХХ в. Сега той изправя героите си срещу неудържимите чувства и събития и показва какви диктатори са те в романа „Предателството на Томас Спенсър” . Авторът е роден през 1967 г. в Барбезьо. Баща му е учител, а майка му секретарка на нотариус. Бъдещият писател завършва Висшия търговски институт в Руан. През 1989 г. се установява в Париж и започва работа като юрист и преподавател по социално право. През 1999 г. пише първия си роман „В отсъствието на мъжете”, за който получава наградата „Еманюел Роблес”, присъждана от академия „Гонкур”. Вторият му роман „Неговият брат” е номиниран за наградата „Фемина”. Произведенията на Филип Бесон са преведени на четиринайсет езика и са бестселъри във Франция.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване