02/13/12 20:08
(http://www.klassa.bg/)

8 години затвор за Златомир Иванов - Баретата

Златомир Иванов – Златко Баретата бе признат за виновен като лидер на организирана престъпна група за разпространение на наркотици и получи осем години лишаване от свобода. Процесът срещу Иванов и още 20 души приключи на първа инстанция, а десет от подсъдимите бяха оправдани.
Иванов бе признат за невинен по обвинението, че е поръчал убийството на Румен Стефанов – Алф от Перник.
Мартин Димитров, който бе обвинен като помагач в убийството на Алф, също бе оправдан по това обвинение. Той обаче получи четири години лишаване от свобода заради участието си в групата за разпространение на дрога.
Най-младият съпроцесник на Баретата - 19-годишният Мартин Горески, който все още бе ученик, когато го арестуваха, беше глобен с 1000 лева само за притежание на наркотици. Останалите подсъдими по делото бяха оправдани.
"Нали си невинен до доказване на противното, тук е точно обратното. По същата логика можеше да ме осъдят за притежание и разпространение на ядрено оръжие", коментира иронично извън залата Баретата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване