02/13/12 17:27
(http://www.klassa.bg/)

GE energy ще доставя оборудване за газова централа в Турция

Американската GE energy подписа договори за осигуряване на оборудване и сервизни услуги за нова електроцентрала на природен газ, разположена в окръг Ерзин в южната част на турската държава. Собственик и оператор на централата е един от водещите в Турция инвеститори в енергетиката Akenerji. Електроцентралата Egemer Elektrik Uretim A.SEgemer -Erzin ще използва газови турбини с комбиниран цикъл и ще генерира общо 900 мегавата – количество, достатъчно да задоволи 2,6% от настоящото потребление на електричество в страната. Съоръжението ще добави нови 1,6% към вече инсталираните енергогенерационни мощности в Турция, достигащи 53 гигавата.

 

За електроцентралата EgemerErzin, GE ще достави две газови турбини от серията Frame 9FB, както и три генератора. Същевременно е подписано и 12-годишно сервизно споразумение, с което на турския производител ще се осигурят планирани и извънредни услуги по поддръжка и ремонт, за да се гарантира дългосрочната и надеждна експлоатация на оборудването.

 

Новата газова централа ще може да генерира електроенергия в условия на висока гъвкавост и ефективност, благодарение на използването на свръхмодерни технологии. Заводът ще бъде снабден с най-нова в класа си горивно-запалителна система, в името на спазването на критериите за намаляване на вредните емисии в атмосферата, заложени в европейските стандарти.

 

Растящата турска икономика се нуждае от все повече електричество, а голяма част от увеличаващото се потребление вече се задоволява от частни фирми в енергетиката“, заяви Ахмет Юмит Денисман – главен изпълнителен директор на Akenerji „За да имаме успех в енергийната индустрия е важно да работим с доставчици като GE, които могат да предложат доказани, надеждни и ефективни технологии за производство на електричество.

Тази електроцентрала с комбиниран цикъл на топлинна и електроенергия ще бъде едно от най-ефективните енергийни съоръжения в региона“, каза Рикардо Кордоба – регионален президент и главен изпълнителен директор на GE Energy. „Газовите турбини от серията 9FB ще дадат така търсения в последно време подобрен режим на гъвкавост при повишено и понижено натоварване на енергийната система, необходим при цикличен режим на работа. От своя страна това е важно за развитието на турския частен енергиен сектор през следващите няколко години.“


 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване