02/13/12 19:10
(http://radiomilena.com/)

Дебат за новите намерения на местната власт с туристическия бизнес /видео/

Няма действащ Консултативен съвет по туризъм. На хартия го има, но в действителност той не работи, заяви кметът Иван Алексиев на иницираната от него среща с представители на туристическия бизнес. От три години насам общината няма програма за развитие на туризма. Във времето, когато Алексиев бе зам. кмет е имало такава програма, набелязани са били неща със срокове, но след това всичко е било оставено, заяви кмета. Амбицията на общинската администрация е отново да бъде направена програма за развитие на туризма през тази година и тя да заработи. Предстои да бъде съставен нов Консултативен съвет, а негов председател ще бъде новоназначения директор на дирекцията Илия Джингов.
Алексиен заяви, че общинската администрация има амбицията да бъдат изградени нови парко-места още преди началото на туристическия сезон и посочи павилионите срещу общината, които ще бъдат разчистени и на тяхно място ще бъде обособен един голям паркинг. Отделно транспортната схема на града ще бъде променена и ще стане така, че улиците ще бъдат еднопосочни от едната им страна, а от другата ще се дава възможност да се паркират МПС. Другото намерение е изграждане на „Синя зона” в периода на месеците юни – септември. Тя ще бъде концентрирана в централна градска част и в центъра на кв. „Св. Георги”.

Предстои дебат и за мястото на бъдещата автогара.
Пълен видеозапис от срещата може да гледате в LIVE TV

или тук:

Среща-разговор за летен туристически сезон 2012 /1 част/

Среща-разговор за летен туристически сезон 2012 /2 част/

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване