02/13/12 18:29
(http://www.klassa.bg/)

Путин и Обама се заиграха с раждаемостта предизборно

Руският премиер Владимир Путин обеща предизборно да увеличи броя на населението с 50 милиона след 40 години и да удвои заплатите на лекари и учители до 2018 г. Очевидно руският президент с два мандата, който има почти 100% шанс да вземе трети, гледа доста надалеч във времето. Ако през 2018 г. е напълно възможно той да е още на власт, като се има предвид слабата руска опозиция, то да обещаеш нещо за 4 десетилетия напред – за това се иска не само огромен оптимизъм, но и усещане за дълголетие във властта.
При това Путин сам признава, че един на всеки осем руснаци живее под границата на бедността. Вместо патриотични обещания, премиерът трябваше да обясни защо през 12-те години, откакто командва властта в Русия, е допуснал мизерията да има такива огромни размери в страната, която, както той припомня, разполага с 40% от световните природни богатства.
В същото време президентът на една друга велика сила – САЩ - има коренно различни проблеми. Барак Обама се бори с църквата, за да защити убеждението си, че американската държава трябва да поеме разходите за противозачатъчни средства на гражданите си. Защо ли съветниците на Обама са пропуснали да му препоръчат да вкара в предизборната си програма удвояване на американската нация?
Добре че поне в Китай демографският пиар е неуместен.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване