02/14/12 18:35
(http://www.klassa.bg/)

Клинтън: Изпращането на сини каски в Сирия е труднa задача

Американският държавен секретар Хилари Клинтън заяви, че страната й подкрепя предложението на Арабската лига мироопазващи сили на ООН да влязат в Сирия и да опитат да възстановят реда там. Клинтън обаче призна, че това едва ли ще се осъществи, съобщава "Скай нюз"."Има много рискове, които подлежат на обсъждане. Не зная дали изобщо ще можем да убедим властите в Дамаск в това, че планът е добра идея", коментира Клинтън след среща с турския външен министър Ахмет Давутоглу. Той от своя страна бе категоричен, че светът не може да остане "безмълвен пред човешката трагедия".
Предишната проекторезолюция на ООН за спиране на нестихващото насилие в Сирия срещна отпора на Русия и Китай. Междувременно от организацията предупредиха, че протестите срещу президента Башар Асад могат съвсем скоро да прераснат в гражданска война.
Дезертьор от сирийската армия пък заяви, че режимът използвал химическо оръжие, за да улесни достъпа си до размирния град Хомс. Военните възнамерявали да действат по същия начин и в други части на страната.
Хомс вчера стана арена на една от най-интензивните бомбардировки за последните пет дни. По информация на Сирийския център за правата на човека всяка минута в града са падали по две ракети.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване