02/15/12 19:41
(http://www.klassa.bg/)

Автоматичното подновяване на договорите е недействително

Автоматичното подновяване на договорите е недействително, посочиха от Vivacom. Те заявиха, че след промените в Закона за електронните съобщения, всички договори за телеком услуги не подлежат на автоматично подновяване. От „Мобилтел“ потвърдиха пред „Класа“, че след изтичане на текущия срок на договора, независимо дали е първоначален или резултат от автоматично подновяване, договорите се превръщат в безсрочни и потребителите имат възможност да ги прекратят с едномесечно писмено предизвестие. За да прекратят своя безсрочен договор, абонатите трябва да попълнят заявление за отказ в магазин от търговската мрежа на Globul и да заплатят текущите си задължения към оператора, поясниха и от третия играч на пазара.
Припомняме, че забраната за автоматично подновяване влезе в сила още в края на миналата година. Тя се прилага не само за бъдещите, но и за настоящите контракти на всички клиенти на мобилните и телеком оператори у нас. Това означава, че всеки потребител, чийто срок на договора е вече изтекъл, но е бил подновен без изрично писмено съгласие, може да бъде прекратен без неустойки по всяко време само с едномесечно предизвестие.
Още преди почти година, когато законът все още не беше променен, от Vivacom премахнаха клаузата за автоматично подновяване от договорите си. Така потребителите имат повече свобода и възможност за избор, споделиха от компанията. В периода март-април на 2011 г. другите два оператора направиха същото и подкрепиха идеята за промяна на закона. От „Мобилтел“ коментираха, че приетите законови разпоредби гарантират и равнопоставеността между всички играчи на пазара.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване