02/15/12 18:46
(http://www.klassa.bg/)

Ивет Лалова остана четвърта в Лиевен

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова се класира на четвърто място в бягането на 60 метра на силния турнир по лека атлетика във френския град Лиевен. Родната състезателка финишира за 7,23 секунди във финала, като остана на 7 стотни от секундата от личния си рекорд в дисциплината, който постави преди три дни в Карлсруе (Германия). Победителка стана втората в световната ранглиста за сезона Лаверн Джоунс-Ферет от Вирджинските острови с време от 7,14 секунди. На второ място финишира Мария Ремен от Украйна със 7,17 секунди, а трета се нареди друга украинка - Олеся Повх, със 7,20 секунди.
Българката Ваня Стамболова пък даде трети резултат в нетрадиционното бягане на 300 метра. Тя спечели финал „Б“ с време 36,81 секунди, но впоследствие времето й беше подобрено от първите две във финал „А“ Патриша Хол от Ямайка с 35,69 секунди и Антонина Кривошапка от Русия с 36,42 секунди.
В мъжкия спринт на 60 метра триумфира Лерон Кларк от Ямайка с 6,50 секунди, което е най-добър резултат в света за сезона. На второ място с 6,57 секунди завърши представителят на домакините Кристоф Льометр, а трети финишира Майкъл Фрейтър от Ямайка за 6,62 секунди.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване