02/15/12 19:07
(http://www.klassa.bg/)

Италиански прокурор поиска 5 години затвор за Берлускони

Италиански прокурор поиска 5 години затвор за бившия премиер Силвио Берлускони за това, че е подкупил с цел лъжесвидетелстване своя някогашен данъчен адвокат Дейвид Милс. Прокурор Фабио де Паскуале каза в края на обвинителната си пледоария вчера в съда в Милано по процеса „Милс“, че няма никакво съмнение, че Берлускони е виновен. Той добави, че защитата на италианския политик се основавала на фалшиви документи.
Берлускони е обвинен, че е платил на британския адвокат 563 000 долара, за да се яви на няколко дела за злоупотреби в медийната му империя през 90-те години на миналия век и да свидетелства за невинността му. Милс, съпруг на бившия британски министър Теса Джоуъл, получи задочно от съд в Милано през 2009 г. присъда от 4,5 г. затвор за взимане на подкупи, но по-висша инстанция го оправда поради давност. Адвокатът, специалист по офшорни данъчни убежища, отрича всякаква вина, припомня Ройтерс.
Същото може да се случи сега с обвинението към Берлускони, като защитата му ще обжалва, че предполагаемото престъпление датира от 1997 г. Бившият премиер отказа да се яви в съда. Берлускони (75 г.), който остана само член на парламента, след като подаде оставка от премиерския пост през ноември, отхвърля всякакви обвинения и атакува магистратите, че били с леви убеждения и затова го нападали. Той е едновременно обвиняем по 4 дела за корупция, данъчни измами, секс с малолетна проститутка, злоупотреба с власт и издаване на конфиденциална информация.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване