02/16/12 18:35
(http://www.klassa.bg/)

ЕП поиска от Русия да спре оръжието за Сирия

ЕП прие резолюция, с която призова руските власти незабавно да се откажат от доставката на оръжие и военна техника на Сирия, предаде РИА “Новости”. Евродепутатите поискаха също Москва да позволи на Съвета за сигурност на ООН да действа според плана на Арабската лига за решаване на кризата. Снощи се очакваше Общото събрание на ООН да приеме резолюция за Сирия с искане за спиране на насилието, а генералният секретар на организацията Бан Ки Мун заяви, че “практически сигурно” в страната се извършват престъпления срещу човечеството. Очакваше се Русия да се обяви против резолюцията, която “не отчита нейната позиция”, въпреки че в Общото събрание тя няма право на вето.
Русия и Иран отхвърлиха съобщенията, че са изпратили в Сирия свои специални части. Москва опроверга също, че е доставяла химическо оръжие на режима, както и че е предала спътникова информация за позициите на въоръжената опозиция.
В същото време Турция се готви да предложи нов план за решаване на кризата на среща на “приятелите на Сирия” в Тунис.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване