02/16/12 19:19
(http://www.klassa.bg/)

Плащаме с карта най-често покупки до 400 лв.

Българинът най-често ползва кредитната си карта за покупки до 400 лв., показаха данни на Първа инвестиционна банка. Според експертите хората продължават да не смеят да харчат, въпреки че имат гратисен период от 45 дни, без лихва, за да ги върнат в банката. От ПИБ отчитат, че техните картодържатели наброяват около 100 хил. души. По време на среща с Мат Слоан, управляващ директор на Diners Club International EMEA, от банката обясниха, че предстои да бъдат пуснати нови карти с чипове, които позволяват инсталирането на различни индивидуални приложения за клиентите. У нас особено популярни са кредитните карти Diners Club First Lady, които са единственият подобен продукт в Източна Европа.
Според Мая Георгиева, изпълнителен директор на ПИБ, жените са по-пестеливи от мъжете и в същото време не са толкова смели в тегленето на кредит. Според данните 53 на сто от депозитите в банката са направени от жени, в същото време кредитите, изтеглени от нежния пол, са 41%.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване