02/17/12 09:29
(http://radiomilena.com/)

Иван Алексиев: В Поморие ще има паметник на Левски

На 19 февруари се навършват 139 години от обесването на Васил Левски. Това е денят,  в който  всички  се прекланяме пред  живота и  личността на Апостола. Неговият подвиг  и  днес е символ на българската мечта за свобода. У нас още живее неговият устрем за прогрес, който ни движи напред и ни кара да търсим справедливост. Устрем, който не позволява подвигът му да бъде забравен.

„В деня за преклонение пред саможертвата в името на свободата, искам да обявя, че в гр. Поморие ще бъде изграден бюст-паметник на Васил Левски, какъвто досега никога не е имало” – каза кметът Иван Алексиев. Финансирането му е заложено в бюджета на общината за 2012 г.

На 19.02.2012г. от 10.30 ч. ще бъде отслужена заупокойна молитва за Дякон Игнатий  в Храм „Рождество на Пресвета Богородица ” в Поморие.

В местното читалище на поморийското село Козичино, където е пребивавал Апостолът на свободата, ще се отбележи този ден със събрание в негова памет.

Организиран е конкурс за ученическо есе на тема „Мечтите на Васил Левски”, във всички училища на територията на община Поморие. Срокът за предаване на есетата – 29 февруари в ОДК – Поморие,  а най-добрите ще бъдат наградени.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване