02/17/12 07:23
(http://radiomilena.com/)

Лиляна Павлова: Балконите, остъклени до 1987 г. не са незаконни

Ние не планираме масови проверки по остъклените балкони в жилищата, защото това не ни е най-големият проблем и това е отговорност на общините, каза в сутрешния блок на БТВ Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, цитира агенция КРОСС.

Всички балкони, остъклени до 1987 г. не са незаконни, остъклените до 2001 г. са остъклени по усмотрение на общините и те са в режим на търпимост, но след 2001 г. е необходими разрешение за строеж, както и проект за този строеж, ако остъкляването няма такъв, то е незаконно, обясни регионалният министър.

Стартирала е паспортизация на сградите, което трябва да се извърши от собствениците на сградата, за да се прецени в коя категория спада дадената сграда.

Министър Павлова отново обясни програмата за саниране, която стартира миналата година Министерството на регионалното развитие и благоустройството, която подпомага собствениците на жилища с 50% европейско финансиране, от което вече са се възползвали 50 блока в столицата и страната.

За ромските гета регионалният министър каза, че са проверени 1 400 обекта и са издадени 425 заповеди за премахване на цели махали.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване