02/18/12 10:37
(http://radiomilena.com/)

Покана за културно събитие в НЧ „Светлина“: Изкуството променя живота

На 28 февруари 2012 г. от 18.00 часа в залата на НЧ”Светлина-1939”, гр. Поморие, Платформа АГОРА ви кани на публично културно събитие „Изкуството променя живота: артистичен разказ за Целите на хилядолетието за развитие”, което се провежда в рамките на проект „Изкуството променя живота”, финансиран с подкрепата на Програма „Младежта в действие” на Европейската комисия. Събитието, предоставя сцена на един уникален театрален продукт, интерпретиращ Целите на хилядолетието за развитие със средствата на изкуството и по-конкретно Цел 7: Осигуряване на устойчива околна среда. Постановката „Пречистване” е пантомимно – танцов спектакъл, представен от младежки театър „Мим – арт” при сдружение „Тишина”, гр. София, България.
Спектакълът се състои от четири етюда, чрез които младите актьори с увреден слух пресъздават последователно: „Сътворението“, „Растенията“, „Озоновата дупка“ и „Пречистването“. Заключителният танц е под звуците на песента „Вода“ като актьорите разиграват с типично фолклорни мотиви водната стихия. В спектакъла се използват специфичните изразни средства на алтернативното изкуство на общността на хората с нарушен слух, включващо жанрове като пантомима, синхронно пеене, танцова жестомимика.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване