02/19/12 19:11
(http://www.klassa.bg/)

Виталий Кличко защити титлата си след бой над Дерек Чисора

Световният шампион в свръхтежка категория във версия Световен боксов съвет (WBC) Виталий Кличко направи осма поредна успешна защита на титлата си, след като спечели по точки (118:110, 118:110 и 119:111) двубоя с претендента Дерек Чисора от Великобритания. Успехът беше под номер 44 за Виталий Кличко на професионалния ринг от 46 двубоя. Освен това 40-годишният украинец остава вторият най-възрастен световен шампион в тази категория след американеца Джордж Формън, който на 45-годишна възраст нокаутира Майкъл Мурър през 1994 година в Лас Вегас.
Сблъсъкът за пояса на Виталий Кличко се игра пред 12 500 зрители в зала „Порше Арена“ в Мюнхен и беше много по-оспорван, отколкото очакваха анализаторите. Британецът Дерек Чисора се държа достойно през всичките 12 рунда, като особено в първите 9 се боксираше равностойно с именития си опонент. Срещата имаше допълнителен заряд заради инцидента по време на меренето на килограмите на двамата, когато Дерек Чисора удари шамар на своя съперник.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване