02/19/12 19:04
(http://www.klassa.bg/)

Марадона: Англичаните да не говорят за "Божията ръка", защото те измамиха света през 1966 година

"Божията ръка" остава завинаги в спомените на любителите на футбола. Както на всички англичани и аржентинци. По време на 1/4-финалния сблъсък на Мондиал 1986 между Аржентина и Англия Диего Марадона вкара прочутия гол с ръка във вратата на "Трите лъва". "Този гол падна донякъде с главата на Марадона и ръката на Бог", отсича Дон Диего без капка свян пред "Спорт 360". "Защо трябва да се извинявам? Това бе мач, в който всички се забавлявахме и един човек направи нещо, което 100 000 фенове по трибуните не забелязаха", допълни митичният южноамериканец. "Не се гордея, че съм вкарал такъв гол, но беше забавно, че те бяха ядосани за това, че вкарах гол с ръка, това беше много забавно", слага сол в раната на английската нация Марадона.
"Вижте, Англия спечели Световното първенство през 1966 година с нередовен гол срещу Германия. Топката се удари в гредата и падна пред голлинията, но съдията отсъди попадение. Така че англичаните не трябва да казват нищо срещу Марадона, защото те измамиха света на футбола преди мен", категоричен е Марадона.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване