02/19/12 20:07
(http://radiomilena.com/)

Путин се обяви за „напълно професионална армия”

В следващото десетилетие войските ни ще имат над 400 междуконтинентални балистични ракети, осем стратегически подводни крайцери, около 20 атакуващи подводници, 50 повърхностни бойни кораба и около 100 военни сателити, както и повече от 600 модерни самолети, включително пето поколение бойни ??самолети, хеликоптери, над 2 300 модерни танка, около две хиляди самоходни артилерийски системи и инструменти и над 17000 броя военни превозни средства. Това заяви кандидатът за президент и сегашен министър-председател на Русия Владимир Путин в интервю за „Российская газета”, цитира КРОСС.

Той изрази загриженост, че за 2020 г. руският арсенал от междуконтинентални балистични ракети могат да спаднат повече от два пъти. Също така, кандидатът за президент заяви, че Русия трябва да възстанови военноморските си сили на изток, както и да гарантира интересите на страната в Арктика.

Путин посочва, че до 2017 г. руската армия трябва да наброява 700 000 военни специалисти. Според него целта е да се изгради напълно професионална армия.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване