02/19/12 19:00
(http://www.klassa.bg/)

Тодор Батков потвърди за подписан договор с новия спонсор

Собственикът на футболен клуб „Левски“ (София) Тодор Батков обяви, че „сините“ вече имат нов спонсор, като дори е подписан официален договор между двете страни. Той обаче отказа да назове името на спонсора, като заяви, че отлагането на официалното му обявяване се дължи на изричното желание на фирмата за конкретна дата – а именно 1 март.
„Спонсорът вече е факт, а и самият контракт е окончателно финализиран. Просто фирмата има съображения анонсът да стане на една определена дата. Не отричам, че големият принос е на премиера Бойко Борисов, който лично е препоръчал „Левски“ на тази голяма инвестиционна банка“, заяви озадачаващо Тодор Батков по време на полагането на цветя пред паметника на Васил Левски в деня, в който се отбелязват 139 години от гибелта на Апостола на свободата.
Собственикът на „Левски“ не пропусна да се заяде и с вечния съперник ЦСКА, заявявайки, че „сините“ първи са получили покана за турнето в Либия, тъй като определено са най-популярният клуб в България. „Имахме писмена покана, защото сме най-популярният клуб в България. Това пътуване обаче нямаше да съответства с нашата програма за подготовка и заедно с Иво Тонев и Георги Иванов решихме да го откажем“, заяви Тодор Батков.
Иначе, в чисто спортно-технически план стана ясно, че Дончо Донев е гласен за директор на скаутското звено в „Левски“, което лично Иво Тонев започна да прави. Новият председател на Управителния съвет на „сините“ лично е настоявал за създаването на мрежа от футболни специалисти, които да наблюдават футболисти по време на сезона, а после да създадат списък с евентуални попълнения на различни постове. Треньорът на „Левски“ Николай Костов също е подкрепил идеята. Иво Тонев се е спрял на Дончо Донев, с когото много добре се познава от съвместната им работа в „Локомотив“ (София). Очаква се тази седмица новината да бъде официално съобщена.
В първата си контрола на българска земя пък отборът на „Левски“ победи с минималното 1:0 тима на „Локомотив“ (София). Единственото попадение в срещата реализира Тони Калво през второто полувреме, а Дарко Тасевски пропусна дузпа малко преди това. След двубоя наставникът на „Левски“ Николай Костов коментира изявите на двамата дебютанти в състава му – Кристовао Рамос и Жуниньо, които взеха участие в контролата срещу „Локомотив“ (София). „Мисля, че Жуниньо се представи много добре. Доволен съм от него, въпреки че накрая доста се измори. Колкото до Рамос – личи си, че още не се е адаптирал към нашия отбор. Той за първи път играе на подобен изкуствен терен. Нямаме какво да изчистваме в играта си, оттук до началото на сезона просто трябва добре да възстановяваме футболистите“, коментира Николай Костов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване