02/20/12 12:29
(http://radiomilena.com/)

Първият брой на училищен вестник „ГЛАС” на ОУ”Христо Ботев” Поморие

На традиционната открита оперативка кметът Иван Алексиев представи първият брой на училищен вестник „ГЛАС” на ОУ”Христо Ботев”, гр.Поморие. Както вече ви информирахме това е резултат на стартиралия проект „Да направим училището привлекателно за младите хора”/Училище за Себеутвърждаване и Подготовка за Европейски Хоризонти-УСПЕХ/.  Вестникът се издава от Клуб „Училищни медии”, с ръководител г-жа Петка Златинова и Студио „Изготвяне на реклами, компютърни презентации, филм и училищен вестник”.

Припомняме, че целевата група по проекта са ученици от ОУ”Христо Ботев” –Поморие, ПГТ”Алеко Константинов”, ОУ”Хр.Ботев” гр.Ахелой, ОУ”Г.С.Раковски” с.Гълъбец, ОУ „Хр.Ботев”с.Горица, ОУ”Кирил и Методий” с.Порой и ОУ”Елин Пелин” с.Дъбник. Основната идея на проекта е организиране на извънкласни и извънучилищни дейности, които са форма на организация и взаимодействие между дейността на учителя/лектора и учениците с цел осъществяване на конкретни задачи, свързани с удовлетворяване на интересите и творческите търсения на учениците извън държавните образователни изисквания за учебно съдържание. Извънкласните дейности се осъществяват на доброволен принцип по желание на учениците със съгласието на родителите. Финансирането за един ученик е 185 лв.годишно, от които най-малко 30% са за материали и консумативи по проекта.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване