02/21/12 19:17
(http://radiomilena.com/)

ГЕРБ прие единодушно оставката на Нешева

 Новината за уволнението на зам.-министъра на здравеопазването Гергана Павлова дойде няколко часа преди заседанието на Парламентарната група на ГЕРБ, на което бе решена съдбата на шефа на здравната каса Нели Нешева, съобщава actualno.com
Въпреки заявената подкрепа за Нешева от болници, от работодателски и пациентски организации, както и от депутати от мнозинството, все пак беше взето политическо решение да бъде приета оставката й, подадена по личното настояване на премиера.
Нели Нешева се оттегли от длъжност в петък по искане на премиера след скандала с раздадените бонуси. Както стана ясно в началото на седмицата, Нешева си е разписала годишна премия от 12 500 лева.
Вчера от Асоциацията на работодателите в здравеопазването и Българска стопанска камара се обявиха срещу смяната й, заради опасност от сътресения на системата. Вчера вечерта на извънредно заседание Надзорният съвет на касата не разгледа темата.
Председателят на здравната комисия не отрече, че оставката на Нешева може да бъде отхвърлена, тъй като откакто изпълнява тази длъжност, обстановката в администрацията е доста по-спокойна.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване