02/21/12 19:38
(http://www.klassa.bg/)

Еврото не получи чаканата силна подкрепа

Еврото падна от тримесечния си връх срещу йената, съобщи „Блумбърг“. Това се случи заради притеснения, че ще бъдат необходими още политически действия, за да се разрешат въпросите около дълговата криза в региона. Дори след като Гърция успя да убеди кредиторите си от ЕС и МВФ да й отпуснат втори международен спасителен план, ситуацията се оказа все още проблемна. Единната валута заличи печалбите си след изказването на премиера на Люксембург Жан-Клод Юнкер. Той заяви, че сделката включва отписване на 53.5% от стойността на гръцките облигации от частните инвеститори. Анализ на Международния валутен фонд и европейските длъжностни лица показа още, че дългът на Гърция може да си остане на ниво от 160% от брутния вътрешен продукт на страната. Австралийските пари пропаднаха срещу всички останали 16 основни конкурента.
Не мисля, че пазарът може внезапно да стане оптимистично настроен за края на всичко това, коментира Пол Робсън, старши валутен стратег в Royal Bank of Scotland Group Plc, Лондон.
Еврото отстъпи с 0.2% до 1.3223 долара, след като докосна равнище от 1.3293 долара, което е най-доброто ниво след 9 февруари. Единната валута понижи курса си с 0.2% и срещу японските пари. Едно евро се търгуваше за 105.30 йени, след като по-рано достигаше стойност от 106.01 йени. Това беше своеобразен връх след 14 ноември 2011 г. Доларът промени слабо позицията си спрямо азиатската валута. Австралийският долар пропадна с 0.9% до 1.0665 долара. Спрямо еврото понижението му беше от 0.6% до 1.2381 долара за евро. Срещу японските пари отстъплението достигна до 0.8% и се търгуваше за 85.97 йени.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване