02/21/12 19:43
(http://www.klassa.bg/)

Легендата Хубертус фон Хохенлое- Лангенбург пристига в Банско

Една от най-големите легенди в мъжките ски Хубертус фон Хохенлое-Лангенбург се очаква да пристигне за стартовете при жените от Световната купа на 25 и 26 февруари в Банско. Лангенбург лично е обещал на близкия си приятел Килиан Албрехт да направи всичко възможно и да присъства на зрелищните надпревари. На 51-годишна възраст Лангенбург влезе в световната история на ските, като се пусна в слалома във Ванкувър и така записа участие на пета олимпиада. Принца, както го наричат специалистите, е участвал и на 13 световни първенства. Той е и известен шоумен, който има записани песни под прозвището Анди Хималая и Роял Дизастър. Освен това Лангенбург е продуцирал и няколко филма. Най-интересният факт от неговия живот обаче е, че той си създаде ски федерация в Мексико, за да може да се състезава.
Иначе в Банско вече пристигна голяма част от звездите при жените. Преди ден дойде носителката на 19 медала от олимпиади и световни първенства Аня Першон от Швеция, а малко след нея и двукратната световна вицешампионка Лара Гут от Швейцария. Днес с полет от Москва пристигат Линдзи Вон от САЩ и Мария Рийш от Германия.
По време на двата старта от Световната купа в Банско пет от най-добрите скиорки на планетата ще уважат благотворително събитие, което ще се състои на 1500 метра надморска височина до пистата на „Бъндеришка поляна“. В петък вечерта – на 24 февруари, VIP шатрата на самата ски писта ще домакинства на уникалната VIP галавечеря. Благотворителното събитие ще бъде уважено от Линдзи Вон, Мария Рийш, Аня Персон, Лара Гут и Джулия Манкузо и ще набира средства за подкрепа на младите таланти на българския ски спорт. Двеста избрани гости ще се насладят на изключителното гурме меню, създадено от майстор-готвачи.
От организационния комитет за Световната купа обявиха, че пистата „Марк Жирардели“ е напълно готова да посрещне най-добрите скиорки в света. Ден след като мъжете си тръгнаха, екипите на домакините от Банско светкавично преустроиха пистата, за да може тя да посрещне дамското спускане в събота. Жените ще имат две тренировки в четвъртък и петък преди съботното спускане и Супер-Г в неделя.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване