02/21/12 19:08
(http://www.klassa.bg/)

Станишев: Нямам намерение да водя битки с Първанов

Нямам намерение да водя битки или сблъсъци с Първанов. Това е вредно за БСП, заяви вчера лидерът на социалистите Сергей Станишев след двудневния семинар на левицата в Хисаря.
„Който стартира подобни битки, прокарва разделителни линии в този момент и ефективно работи за Бойко Борисов“, коментира Станишев.
Лидерът на БСП изтъкна още, че Георги Първанов е един от най- успешните политици в партията и се отнася с голямо уважение към неговите постижения и към възможната негова роля като част от БСП, след като е взел решение да се върне в партията.
„Не си спомням да съм хвърлял ръкавици по Георги Първанов, още повече че нямам и такива в наличие“, каза още Станишев.
Часове по-рано депутатът от Коалиция за България Антон Кутев коментира в пряко включване от Хисаря за ТВ 7, че председател на партия не се избира в медиите, а от конгреса, който е насрочен за втората половина на месец май.
Отиваме на конгрес, правим избори и който ги спечели, става председател, каза Кутев. Той допълни, че писмото на Първанов до съботния пленум на БСП по никакъв начин не е било крито, а за решението на екслидера да не присъства трябвало да питат самия него. Кутев посочи, че според него е лошо да се дели партията между Първанов и Станишев, защото тя е една и те са важни за нея.
След семинара в Хисаря бе потвърдено, че левицата готви пореден вот на недоверие, а недоволството е от работата на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Според Станишев „неговата политика е неуспех и системна злоупотреба с власт”.
Зам.-председателят на Коалиция за България Ангел Найденов напомни, че идеята за вот на недоверие стартира от трагедията с отвличането и убийството на Мирослава от Перник.



Доскорошният президент ще говори утре

Президентът в периода 2002-2012 г. Георги Първанов и неговият вицепрезидент Ангел Марин ще дадат пресконференция, съобщи вчера БТА. Събитието ще се състои на 23 февруари в зала №7 на НДК от 11.00 до 13.00 ч. Очаква се Първанов да засегне всички по-важни актуални теми в страната, както и да коментира най-близките си политически планове.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване