02/22/12 19:12
(http://www.klassa.bg/)

Марин льо Пен е на път да провали семейната традиция

Какво ще стане, ако Националният фронт, крайнодясната партия на баща и дъщеря Льо Пен, бъде елиминиран от президентската битка във Франция? Още никой не се наема да предвиди подобен сценарий, въпреки че Марин льо Пен призна вчера, че още не може да събере 500-те кметски подписа за легализиране на кандидатурата си.
Положението й със сигурност е критично, след като тя се опита да убеди Конституционния съвет да разреши имената на подкрепилите я местни управници да не се оповестяват публично, както е по закон. Очевидно крайните позиции, които заема партията по отношение на имиграцията, исляма и малцинствата, карат кметовете да се въздържат от открита позиция. А банките също са предпазливи повече от всякога. Нещо става на тези избори, като се има предвид, че бащата Жан-Мари льо Пен е бил 5 пъти кандидат за Елисейския дворец и дори през 2002 г. отиде на втори тур. Ако се съди по социологическите допитвания, крайната десница има свой твърд електорат от около 17%, който никак не е за подценяване. Кого ще подкрепи той, ако остане без свой кандидат? Марин льо Пен има още три седмици да реши казуса. Според нея законът покровителствува двуполюсния модел. Предстоящите президентски избори се очертават като доста непредсказуеми въпреки първоначалната отчетлива преднина за социалиста Франсоа Оланд. Със или без Льо Пен, битката наистина ще е двуполюсна, нещо като френски вариант на американските избори.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване