02/22/12 18:38
(http://www.klassa.bg/)

Марсел Хиршер изпревари Ивица Костелич на върха за Световната купа

Австриецът Марсел Хиршер оглави генералното класиране за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Той изпревари носителя на Големия кристален глобус за миналия сезон и досегашен водач Ивица Костелич, който заради контузия в коляното пропусна трети пореден старт. След двете победи в гигантския слалом и слалома в Банско, които му донесоха 200 точки, Хиршер прибави нови 30 точки от паралелния слалом в Москва. В състезанието в руската столица взеха участие 16 скиори. Надпреварата се проведе с директни елиминации, а Хиршер отпадна в четвъртфиналите от победителя Алексис Пинтюро. В първия манш австриецът бе по-бърз с 24 стотни, но във втория направи грешка и изостана с 2.32 секунди. Преди това Хиршер се справи с представителя на домакините Александър Корошилов. Така австриецът събра 1055 точки и има 12 преднина пред Костелич, който се очаква да пропусне следващите шест старта и да се завърне на 10 март в Кранска гора. Трети с 1003 точки е Беат Фойц (Швейцария), който отпадна на четвъртфиналите от Мирер.
Французинът Алекси Пинтюро спечели градското състезание в руската столица Москва с награден фонд 100 хиляди швейцарски франка. 20-годишният Пинтюро триумфира в надпреварата, след като на финала той победи германеца Феликс Нойройтер с преднина от 17 стотни от секундата.
Това беше първи успех на французина за Световната купа, с което той заслужи 40 хиляди швейцарски франка от наградния фонд. За Нойройтер останаха 30 хиляди швейцарски франка. В спора за третото място шведът Андре Мирер надделя над Ромед Бауман (Австрия) с общо 30 стотни от секундата аванс след двата манша и взе 20 хиляди швейцарски франка, а за Бауман останаха 10 хиляди швейцарски франка.



Сноуборд
Жекова завърши осма в Канада


Най-добрата българска състезателка Александра Жекова завърши на осмо място в състезанието по бордъркрос от Световната купа по сноуборд в канадския зимен курорт Стоунъм. Жекова беше дисквалифицирана на полуфиналите, а след това финишира втора в малкия финал след представителката на домакините Доминик Малте. Победата в състезанието заслужи олимпийската шампионка Маей Рикер (Канада), която изпревари в големия финал французойките Ней Моен Локоз и Дебора Антонио.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване