02/22/12 17:53
(http://www.klassa.bg/)

Опозицията разследва полицейско насилие

Депутати от опозицията правят алтернативна комисия за проверка на нарушенията на основни права на българските граждани. Това обяви вчера съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов. Новата комисия ще работи паралелно с вече създадената анкетна комисия за проверка на случаи на полицейско насилие, в която от опозицията отказаха да излъчат свои представители.
Засега в комисията участват Иван Костов и Йордан Бакалов от Синята коалиция, Христо Бисеров и Неджми Али от ДПС, Огнян Стоичков и Явор Нотев от "Атака", Михаил Миков и Ангел Найденов от Коалиция за България и независимият Георги Терзийски. Тя ще разгледа случая с отвличането и убийството на Мирослава Николова от Перник, както и самоубийството на основния обвиняем по време на обиск в дома му.
Отправена е и покана към ГЕРБ да посочат двама свои представители.
По-късно на брифинг Красимир Ципов, председател на временната анкетна комисия, създадена от ГЕРБ, попита каква ще е легитимността на алтернативната комисия, създадена от опозицията. Според него не е работа на депутатите да събират доказателства и да се произнасят вместо прокуратурата.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване