02/22/12 14:52
(http://www.klassa.bg/)

Отслабването е два пъти по-трудно, отколкото твърдят диетите

Широкоразпространено схващане е, че ако се лишим от 500 калории на ден, ще отслабваме с половин килограм на седмица. Оказва се обаче, че това не е съвсем вярно. Колкото повече килограми сваляме, толкова по-трудно става отслабването, категорични са експертите. Това е така, защото с ограничаването на калориите метаболизмът се забавя, което означава, че на определен етап всяка диета ще спре да дава резултат.
Американски учени са изчислили, че ако се лишим от 100 калории дневно, ще отслабнем с 5 кг за три години, като половината от тези килограми ще свалим още през първата година. Старото и според тях погрешно правило казва, че със същите ограничения ще свалим 2,5 килограма само за шест месеца – два пъти по-бързо от реалното. Учените са наясно, че е изключително демотивиращо да спазваме стриктно определена диета и въпреки това да слабеем два пъти по-бавно, отколкото очакваме. Затова те са програмирали онлайн калкулатор, който изготвя персонален план за отслабване, базиран на информацията за храненето, физическата активност и формата, в която се намираме.
Въпреки че този инструмент е разработен предимно за лекари, калкулаторът може да помогне на всеки от нас да изчисли колко точно ще отслабне, ако направи определени промени в начина си на живот.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване