02/23/12 17:51
(http://www.klassa.bg/)

"Макларън" привлече сина на бивш рали шампион

Британският пилот Том Бломквист е последното попълнение към програмата за развитие на млади пилоти на „Макларън“. Той е син на рали шампиона за 1984 година Стиг Бломквист. Миналата година Том се състезаваше в немската Формула 3, в която успя да се добере и до първата си победа в тези серии, а освен това се качи на подиума четири пъти. Бломквист също така е и шампион в сериите „Формула Рено“ и според „Макларън“ младият британец върви уверено по стъпките на Люис Хамилтън. Том е третото попълнение към програмата за развитие на млади пилоти на „Макларън“. Другите два таланта, за чиито кариери се грижи британският екип, са картинг състезателят от Холандия Ник де Врис и вицешампионът в британската Формула 3 Кевин Магнусен.
Същевременно топпилотът на „Мерцедес“ Нико Розберг обясни, че причината за отсъствието му от пистата в последните три часа на теста в Барселона са е дължала на теч на трансмисионно масло от новия болид на Мерцедес W03. Нико започна добре сесията, като направи 75 обиколки още сутринта. След обедната почивка обаче той направи едва седем обиколки и се прибра в бокса, без повече да излезе до края на деня.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване