02/23/12 17:45
(http://www.klassa.bg/)

Мария Рийш е най-бърза по време на тренировките в Банско

Носителката на Световната купа Мария Рийш беше най-бърза в първата тренировка за спускането в Банско преди състезанията по ски алпийски дисциплини през уикенда.
Другата официална тренировка по спускане е насрочена за днес. В събота е спускането за Световната купа, а в неделя - супергигантският слалом. Германката постигна време от 1:35,54 минути на Бъндеришка поляна при най-силния си опит, което остана неподобрено за деня. В събота тя ще преследва третата си победа от началото на сезона.
Лидерката във временното класиране Линдзи Вон, която в събота спечели за пети пореден път малката Световна купа в спускането, даде силна заявка за първото място в Банско. Американката остана само на 12 стотни от Рийш и загатна за оспорвана битка в събота. 27-годишната Вон е световна шампионка в спускането и в супергигантския слалом от Вал д'Изер 2009. Тя има 50 победи за Световната купа и на три пъти печели големия Кристален глобус през 2008, 2009 и 2010 година. Тя беше обявена за суперфаворит и от световните букмейкъри. Bet-at-home даде коефициент от 1,80 за американката в двете дисциплини, докато носителката на Световната купа Мария Рийш е със ставка 6.00 за съботното спускане и с 10.00 за супергигантския слалом. Световноизвестният букмейкър ще даде специални бонуси на своите играчи - 10 награди по 100 лв., ако българката Мария Киркова влезе в Топ 25 на една от двете дисциплини.
Трета в таблицата с времената на първата тренировка се нареди друга представителка на САЩ – Лорен Рос. Алпийката записа резултат с изоставане на 0,56 сек зад най-бързата по трасето. Общо 48 състезателки се включиха в заниманието, което се проведе при добро състояние на пистата и слънчево време.
Олимпийската шампионка на гигантски слалом Виктория Ребенсбург реши да не идва в България, защото няма шансове в скоростните дисциплини. Тя участва в паралелния слалом в Москва, който бе спечелен от Джулия Манкузо, която би на финала Михаела Кирхгасер. Една от най-успешните скиорки в последните 15 години - Аня Першон (Шв), беше сред първите, които пристигнаха в Банско. Носителката на 19 медала от олимпийски игри и световни първенства и голяма част от алпийките, участвали в стартовете в Сочи, пристигнаха още в понеделник сутринта в Банско. Преди тях в неделя вечерта дойде и първата група. Последната група пристигна с полет от Москва в сряда.
Президентът Росен Плевнелиев също ще присъства на стартовете. Държавният глава ще открие състезанието днес на централния площад в курортния град. Освен Патрик Хики, президент на Асоциацията на европейските национални олимпийски комитети и член на МОК, в Банско ще дойде и Грегъри Банфилд, който отговаря за спорта в най-мощната организация.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване