02/23/12 19:04
(http://www.klassa.bg/)

Светослав Станулов, председател на Асоциацията на българските авиокомпании: Затварянето на въздушното пространство ще навреди на страната

Затварянето на въздушното пространство е невъзможно, по-скоро това е форма на изразяване от страна на Русия. По този начин тя иска да изрази позицията си към създалата се ситуация. Но ако затвори въздушното си пространство, би означавало да затвори себе си за останалия свят. Това е доста невероятно и би довело до много негативни последици за самата нея.
Не би могло да се кажа, че това е вид заплаха. Ситуацията може да се реши само на масата за преговори, но това няма как да се случи точно в този момент. Трябва да е ясно, че всичко в авиацията е свързано, и то по начин, какъвто няма в нито един вид друга дейност в света. Всичко в нея е реципрочно. Някакво ограничение от една страна означава, че тя ще трябва да се ограничи от правата си при другата. Това е и една от причините гражданската авиация да бъде толкова силно международно регулирана.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване