02/23/12 18:47
(http://www.klassa.bg/)

Станишев се кандидатира за нов мандат начело на БСП

Лидерът на БСП и председател на ПЕС Сергей Станишев опроверга публикациите, че ще се отказва от лидерския пост в партията. Той посети Монтана, където се срещна с граждани и даде пресконференция в сряда вечерта.
Станишев е категоричен, че остава председател на БСП до конгреса през май и няма да преминава на работа в централата на Европейския съюз или на ПЕС.
На форума на левицата той ще се кандидатира за нов мандат.
Станишев заяви, че очаква след конгреса на партията досегашният президент Георги Първанов да бъде член на Националния съвет на партията.
Той обяви и главната цел - до конгреса трябва да бъде изработена ясна алтернативна политика на управлението на ГЕРБ. Като основна задача на партията той определи "защитата на демокрацията и правата на гражданите".
В икономическата сфера задачата на БСП е да се изработи политика, която да осигури реален икономически растеж и възстановяване на пазарната икономика, защото в момента истинска пазарна икономика няма. Според него "с лобистки закони държавата подкрепя монополите и задушава малкия и средния бизнес".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване