02/25/12 09:40
(http://radiomilena.com/)

„Артистът“ триумфира на наградите Сезар

 Черно-белият филм на режисьора Мишел Азанависиюс „Артистът“ стана големият победител на наградите „Сезар“, грабвайки приза в шест категории, съобщи actualno.com. На 37-ата церемония по връчването на филмовите награди – френски еквивалент на отличията „Оскар“ – в парижкия театър „Шатле“ „Артистът“ спечели награда за най-добър филм,
за най-добър режисьор, за най-добра актриса – Беренис Бежо, за оригинална музика на композитора Людовик Бурс, за най-добра операторска работа (Гийом Шифман) и за декори.
Втори по брой „Сезар“-и е филмът „Упражняване на властта“ на Пиер Шолер, отличена с призове за най-добър сценарий (Пиер Шолер), за най-добър актьор във второстепенна роля (Мишел Блан) и за звук.
„Сезар“в категорията „най-добър актьор“ спечели Омар Си за „Недосегаеми“ на Ерик Толедано и Оливие Накаш. За най-добър чуждестранен филм бе обявен „Раздяла“ на иранския режисьор Асгар Фархади. „Сезар“ за най-добър адаптиран сценарий получи Роман Полански за „Касапница“ – адаптацията на пиесата на Ясмина Реза „Богът на касапницата“.
Британската актриса Кейт Уинслет бе удостоена с почетен „Сезар“ за принос към световното филмово изкуство.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване