02/25/12 12:12
(http://radiomilena.com/)

Версия за взрива във Варна- заради рибарското пристанище

 Една от основните версии за взрива във Варна, по които полицията работи е свързана със засегнати бизнес интереси, твърди от страниците си в-к „Труд”, цитира Gramofona.com. Йордан Харасимов е засегнал големи интереси при усвояването на 4 млн. евро. Средствата били за изграждането на рибарското пристанище във Варна. Харасимов участвал с фирмите си в европроект за 4 млн. лв. за ново рибарско пристанище на Варна. Преди седмица споделил със свои близки, че имал проблеми със софиянци, които блокирали проекта. Не е изключено да е бил изнудван и заплашван от тях, докато накрая са решили да го ликвидират, гласи една от полицейските версии.
Йордан Харасимов е основният български износител на рапани за американския и азиатския пазар. Според конкурентни на негова „Север Експорт” обаче, азиатският пазар е толокова голям, че реално няма противопоставяне между четирите български фирми- износителки.
Вчера вътрешният министър Цветан Цветанов коментира, че взривеният рапанджия е имал сериозни конфликти със свой бивш съдружник.
52 годишният Йордан Харасимов е бивш състезател по борба. Фирмата му „Север Експорт” е създадена преди 15 години и е най- голямата по Северното Черноморие. Над 150 човека работят там. Харасимов е притежавал и риболвни корбчета. Държеше и основен дял от улова на калкан, а фирмата му е основният прекупвач на рибарите по северното Черноморие.
Йордан Харасимов беше и основател и зам. председател на организацията на рибарите „Черноморски изгрев”. Браншовата структура работи официално с ИАРРА.
Йордан Харасимов загина вчера сутринта, докато пътуваше с колата си. Автомобилът избухна в центъра на Варна, на едно от най- натоварените кръстовища. Бизнесменът беше тежко ранени и почина минути след транспортирането му в болницата.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване