02/26/12 18:10
(http://www.klassa.bg/)

11 банки обявиха фалит в САЩ

Регулаторните органи в САЩ обявиха банкрут и поеха контрола на още две банки в Минесота и Джорджия в края на миналата седмица. Така броят на фалиралите финансови институции в страната вече достига 11 от началото на годината, информира АП. Темпът, с който щатските трезори банкрутират, се забавя през тази година в сравнение с миналата, когато бяха затворени общо 92 банки.
Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) в петък е поела контрол над Home Savings of America, базирана в Литъл Фолс, Минеаполис, с 434,1 млн. долара активи и 432,2 млн. долара депозити. Регулаторните органи също така са затворили Central Bank of Georgia, базирана в Елавил, с 278,9 млн. долара активи и 266,6 млн. долара депозити. Ameris Bank, базирана в Молтри, Джорджия, се е съгласила да придобие депозитите на Central Bank и на практика всичките й активи. От FDIC уверяват, че ще изпратят по пощата чекове на клиентите на банката с размера на гарантираните от държавата депозити, а като цяло двата фалита се очаква да струват на фонда 106,3 млн. долара.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване