02/26/12 18:06
(http://www.klassa.bg/)

Мишел Платини е категоричен: "Не" на технологиите на терена

Президентът на Европейската футболна централа УЕФА Мишел Платини категорично заяви, че продължава да бъде твърдо против въвеждането на видеоповторения при спорните ситуации във футбола. От известно време се коментира възможността да се въведат технологии, които да помагат на арбитрите в ключови моменти от даден двубой по подобие на „орловото око“ в тениса. Мишел Платини обаче не е съгласен с тази идея и е твърдо против нея. „Футболът е най-популярният спорт в света, защото има прости правила, които важат навсякъде. Ако сложим камери, които да следят голлинията, след това ще трябва да сложим и такива за засадите. Има поне по 10 засади на среща, но попадение като това, което неправилно не беше зачетено за Англия на световното първенство през 2010 година, се случва веднъж на няколко години. Вече имаме асистент-рефери на аутлинията и сме доволни. Винаги е по-добре да използваш човешката преценка за дадена ситуация, отколкото да ползваш сложни технологии“, заяви Мишел Платини.
Дискусията около въвеждането на технологиите във футбола се разрази наново, след като в голямото дерби на Италия „Милан“ - „Ювентус“ главният съдия не отсъди чист гол за „росонерите“ при резултат 1:0 в тяхна полза, въпреки че топката беше преминала голлинията поне с половин метър. В крайна сметка двубоят завърши при резултат 1:1 след попадения на Антонио Ночерино и Алесандро Матри и лиши „Милан“ от възможността да поведе на върха във временното класиране с 4 точки именно пред „Ювентус“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване