02/26/12 18:30
(http://www.klassa.bg/)

Обилното снеготопене отнесе два селски моста

Два моста бяха разрушени и отнесени от придошлата вода в село Чешнигорово, община Садово, Пловдивско. Съоръженията са свързвали отделни махали в селото. Причина за наводнението е обилното снеготопене в района. Засегнати са повече от 10 къщи, загинали са животни – кокошки и кучета.
Вой на сирена пък стресна жителите на врачанското с. Горно Пещене. Така кметът Кирил Попов предупредил съселяните си да имат готовност за евакуация заради внезапно пропукване на стената на язовир „Сухия Скът“. Тревогата се оказа изненадваща, тъй като преди броени дни експерти проверили съоръжението и докладвали, че проблеми с него няма.
В Хасково ситуацията вчера се успокои, след като в събота преливащи язовири наводниха квартал „Болярово“. Според областния управител Ирена Узунова са били направени две разширения на преливниците, което е преустановило неконтролирания теч над стените, които са от насипен тип.
Вчера започна и ударно почистване на шахтите в София след започналото снеготопене. От Столична община и „Софийска вода“ съобщиха за 1600 отпушени шахти по главните булеварди и по-ниските райони, застрашени от наводнение. До дни ще започне почистване и на вътрешно-кварталните улици. Общият брой на шахтите в столицата надхвърля 34 хиляди.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване