02/27/12 16:03
(http://www.klassa.bg/)

БНТ с уникално 3D шоу за финала на българската „Евровизия“

Безпрецедентно шоу готви БНТ за финала на българската песен за „Евровизия“, научи „Класа“. Екипът има амбицията да превърне най-голямото музикално събитие у нас в незабравимо преживяване. За целта при реализация на сценичното представяне на отделните участници ще се използва новата 3D mapping технология, която навлезе у нас едва наскоро. Над 100 предварително подготвени графики ще засияят върху мащабния декор.
За изготвянето на тези графики са помогнали и изпълнителите, които трябваше да разкажат пред екипа на БНТ как виждат себе си, какви са мечтите и чувствата им, свързани с песента им. Всичко това ще бъде визуализирано чрез анимация в зала 1 на НДК.
Допълнителен колорит ще внесе и балет „Дива”, който ще открие концертната вечер по особено атрактивен начин. Членовете на балета ще имат основна роля и във визитките, които ще бъдат представяни преди всеки един участник да заеме мястото си на сцената.
Сценичните решения, музиката и хореографията ще бъдат микс от визии от различни епохи, а зрителите ще могат да видят всичко – от приказни до градски и дори ъндърграунд елементи. За да бъде изживяването още по-незабравимо, на сцената ще се появят представителите на Малта, Дания, Кипър и Франция, които ще представят песните си пред българската публика с цел да спечелят симпатиите й преди конкурса в Баку в края на май. Освен това редица български звезди като Графа, Нели Рангелова, Васил Найденов, група „Те”, Елица Тодорова, Стоян Янкулов и победителя в детската „Евровизия” Иван Иванов също ще заблестят на сцената, за да направят вечерта още по-специална.
Водещи на шоуто са Миленита, Александър Сано и Драго Драганов. Вотът на зрителите и академията ще определи песента, която ще представлява България на финалите през май в Баку. Телефоните за гласуване ще бъдат отворени веднага след приключването на последната 12-а конкурсна песен. За всяка песен ще може да се гласува от един телефон само с един SMS. Шоуто ще се предава пряко от 20.30 ч. по БНТ1 и БНТ Свят и в ефира на БГ Радио.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване