02/27/12 18:42
(http://www.klassa.bg/)

Кристалина Георгиева и Бойко Борисов са най-одобряваните

Бойко Борисов остава и през февруари най-одобряваният политик, работещ у нас (51 на сто от анкетираните), а еврокомисарят Кристалина Георгиева е № 1 (66 на сто) сред родните политици, заемащи постове в чужбина. Това показват данните от представително изследване на НЦИОМ, извършено в периода 3-15 февруари.
Трети сред първите 10 в класацията е президентът Росен Плевнелиев (50 на сто одобрение), четвърти е Георги Първанов (44 на сто), а петото място си поделят Меглена Кунева и Цветан Цветанов с по 41 на сто одобрение.
Бойко Борисов по-често печели доверието на младите, на хората между 40 и 50 години, на столичаните и на анкетираните със среден и по-висок жизнен стандарт. Премиерът е и най-одобряваният лидер на партия от собствения й електорат. Социолозите допълват, че най-неодобрявани са министрите, които оглавяват тежките и проблемни сфери - финансите, социалната политика и здравеопазването.
ГЕРБ запазва позициите си на първа сила и има подкрепата на 29 на сто от избирателите. БСП получава 17,5 на сто, ДПС е трето със 7 на сто. Няма значими промени в дяловете на "Атака" и на Синята коалиция - съответно 2 и 2,4 на сто.
До края на 2012 г. ще наблюдаваме тестването на различни политически идеи, проекти и лидери, коментират от НЦИОМ. Тепърва предстои да се изследва и анализира дали това ще отслаби позициите на ГЕРБ в навечерието на парламентарния вот през 2013 година, или ще способства за изграждане на стабилни партньорства и коалиции.
През февруари одобрението към работата на парламента е 23 процента, а към правителството - 35 на сто.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване