02/27/12 19:11
(http://www.klassa.bg/)

Любослав Пенев ще налага три схеми в националния отбор

Българският национален отбор по футбол ще играе в три тактически схеми под ръководството на новия селекционер Любослав Пенев. Той вече е изпробвал вариантите по време на лагера в Правец преди приятелската среща с Унгария в Дьор. Двубоят е в сряда от 19,00 часа българско време и ще бъде предавана по Film+. "Тактиката на националния отбор вече е променена. Свели сме я до три различни тактически постройки и ще се определя в зависимост от футболистите, с които разполагаме, и в по-малка степен от противника", каза Пенев преди отпътуването за Унгария. Селекционерът обясни, че е взел повече футболисти в Правец, за да може да изпробва тактиката. Той повика играчи от младежкия национален отбор, които бяха освободени. В Унгария ще пристигнат състезателите, които играят в чуждите първенства. "Момчетата са доволни и радостни, а аз съм още по-доволен, защото за тези два дена и половина свършихме много добра работа. Доволен съм от отношението, което видях за тези пет тренировки", изтъкна Пенев.
Той обясни, че за него на първо място е важно отношението на футболистите, а след това и победата в Дьор. "Малко са контролите, но в националния отбор се работи така. Трябва да ги наваксвам в малкото дни, които имаме. Ще ги затрупвам с информация както на теория, така и на практика", разкри Пенев.
Националният ни отбор пристигна вчера в Дьор, след като преди това летяха от София до Виена. От австрийската столица те се качиха на автобус, който за около час ги откара до унгарския град. Там на място ги чакаха Георги Сърмов, Николай Михайлов, Станислав Манолев и Валери Божинов, които пътуваха отделно. Цялата група на Любо е от 22-ма играчи. В спаринга обаче участие ще могат да запишат само 17 от тях, тъй като в контролите са разрешени най-много шест смени, от които една вратарска. Днес от 15,30 часа Любослав Пенев ще даде пресконференция на унгарска земя. Интересно е, че Любослав Пенев има само една загуба в 9-те си дебюта като футболист и треньор.
Президентът на БФС Борислав Михайлов не се качи на самолета, с който националите потеглиха към Унгария. Бившият вратар има работа в София и затова ще пътува в деня на двубоя. При неговото отсъствие начело на българската делегация е вицепрезидентът Михаил Касабов. Букмейкърите определят Унгария за фаворит, като един от водещите Bet365 дава коефициент 4.50 за победа на състава, воден от Пенев. Евентуалният успех на домакините е оценен с 1.80, а равенството - с 3.50.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване