02/28/12 19:31
(http://www.klassa.bg/)

Евродепутатите искат по-ниски тарифи за роуминг

Потребителски групи, евродепутати и поддръжници на единния пазар искат до 2016 г. роумингът да бъде премахнат изцяло. Според тях той е излишен, а телекомуникационните компании получават около 7% от приходите си от тези такси, съобщи БТА.
Евродепутатите гласуваха вчера да намалят още тарифите за роуминг, като идеята е до две години цените на разговорите на абонати, които са в чужбина, да паднат с над 60%. До юни ЕК и правителствата на всички държави - членки на ЕС, трябва да одобрят по-ниските тарифи. Ако предложението се приеме от всички, цените на роуминга ще паднат на 0,25 евро за минута спрямо сегашните 0,35 евро. Тарифата ще падне до 0,15 евро през 2014 г., ако предложенията на парламента получат подкрепата на правителствата на държавите - членки на ЕС.
Освен това компаниите ще трябва да разрешат на клиентите си да сменят доставчиците в рамките на един работен ден, когато са в чужбина, преди 2014 г.
Припомняме, че преди дни финансовият директор на „Мобилтел“ Пламен Петров коментира, че с парите от терминирането на международните разговори компанията е успявала да държи цените в страната ниски, но това не може да продължава дълго.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване