02/28/12 12:55
(http://www.klassa.bg/)

За първи път България участва в уникален проект на музея за модерно и съвременно изкуство ТАТЕ Modern

28.февруари, 2012г. София-За първи път през 2012г. България ще участва в уникалната международна програмата на известният лондонски  музей ТАТЕ Modern, наречена The Unilever Series: turbinegeneration". Страната ни ще бъде представена от възпитаниците на ателието по изящни и приложни изкуства за деца „Вълшебната къща на Ема”. Проектът се провежда под патронажа на ЮНЕСКО и свързва заедно училища, колежи, културни организации, галерии и артисти от цял свят. Чрез изкуството, участниците изследват културните си различия и виждания, като показват и обменят работата си онлайн.

„Вълшебната къща на Ема” ще работи заедно с Baylis Court nursery school (Бъркшир, Англия), а децата, които ще участват са на възраст между 4 и 7години.

Културния обмен между България и Англия ще стартира с работилница за картички. На 4 март във „Вълшебната къща на Ема” малките творци ще изработят картички върху, които ще очертаят пръстите на ръката си. Децата ще нарисуват върху дланта си: любимият си цвят, ден от седмицата, място, герой от приказка, животно и др. Към проекта ще бъдат добавени снимки и видео, които ще разкриват част от процеса на създаването на картичките. След това, картичките ще се разменят онлайн. По време на арт заниманията децата от „Вълшебната къща на Ема” и „Baylis Court nursery school”, ще разглеждат и ще обсъждат снимките, видеото и картичките, които са получили, така те ще 

имат възможност да се запознаят и да представят своето виждане за мястото и времето, на които е посветено тазгодишното издание на The Unilever Series: Turbinegeneration”.

    Представянето на България в международния арт проект на ТАТЕ Modern ще завърши в края на юли 2012г, с изложба онлайн.

 

За Вълшебната къща на Ема

 „Вълшебната къща на Ема”- ателие по изящни и приложни изкуства за деца от 3 до 14г е се стреми да пренесе децата в света на изкуството. Чрез  изкуството у децата се  развиват фината моторика, наблюдателността, графичните умения, фантазията и критичното мислене. Проектите включват: рисуване, по памет или зададена тема, илюстрация на приказка, рисуване по натура, пленер и др. Използват се различни материали и техники: цветни моливи и маркери, пастели, акварелни, акрилни и темперни бои, туш, глина, апликация, колаж, декупаж и др.  



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване